Ako ti môžeme pomôcť?

6c – Opt-in stránka 1LP

Takzvaná Opt-in stránka nám umožňuje ponúknuť niečo a za výmenu získať kontakt záujemcu- väčšinou mailovú adresu. Záujemcovia sa môžu zaregistrovať, ak chcú bezplatnú e-knižku, čeklist alebo minikurz.

Táto stránka je obzvlášť populárna v marketingu, pretože umožňuje rýchlo prilákať záujemcov a zoznámiť ich s témou tvojho podnikania alebo s tvojím prístupom k téme. Za e-mailové adresy potenciálnych zákazníkov ponúkaš darček zdarma.

Slovo „Opt-in“ pochádza z anglického „to opt in“. To znamená “rozhodnúť sa pridať sa”. Toto slovo sa etablovalo v online marketingu a tak ho nájdeš nielen v tomto softvéri, ale aj v mnohých marketingových návodoch.

Opt-in stránka v Mentortools vyzerá napríklad takto:

Opt-in stránka môže ponúkať bezplatnú e-knižku, minikurz, pozvanie na webinár, recept, zoznam alebo návod. 

Tvorba opt-in stránky:

Keď chceš vytvoriť novú pristávaciu stránku, prejdi vo svojej členskej sekcii na “Marketing” → “Tvoje pristávacie stránky” a klikni na tlačítko “Pridať novú pristávaciu stránku“. Tu si vyber typ stránky “Optin stránka s obrázkom” alebo “Optin stránka s videom” a klikni na tlačítko “Pokračovať“. 

 

Po kliknutí na toto tlačítko sa ti zobrazí šablóna pristávacej stránky s textami a obrázkami/ videom, ktoré je potrebné upraviť podľa tvojich predstáv. Pristávaciu stránku upravíš kliknutím na tlačítko “Nastavenia a obsah“.

Následne sa ti naľavo zobrazí bočný panel, kde môžeš upravovať pristávaciu stránku vo viacerých sekciách:

  • Hlavné nastavenia
  • Formulár Nastavenia
  • Sekcia Hlavička
  • Sekcia Karta
  • Sekcia Infoblok
  • Sekcia Spätná väzba
  • Sekcia Kontakt

 

Po kliknutí na šípku vedľa názvu sekcie sa zobrazia konkrétne nastavenia danej sekcie:

Tvorba pristávacej stránky v Mentortools je veľmi jednoduchá. V bočnom paneli naľavo zadávaš texty a vpravo hneď vidíš zmeny. Takto si rýchlo a jednoducho vytvoríš svoju vlastnú pristávaciu stránku. Opt-in stránku využiješ vtedy, ak chceš čokoľvek ponúknuť zadarmo – za kontakt na záujemcov.

Dôležitá informácia: jednotlivé prvky alebo aj celé sekcie stránky môžeš skryť, ak ich nechceš zobrazovať. Prvok/ sekciu jednoducho skryješ deaktivovaním tlačítka “Zobraziť sekciu XY/ prvok“. Tlačítko následne nebude vyfarbené na modro.

Nastavenia optin formulára

Pre nastavenie optin formulára prejdi na sekciu “Formulár nastavenia“. Tu si môžeš vybrať, či použiješ interný alebo externý optin proces.

MENTORTOOLS OPT-IN

Táto možnosť znamená, že kontaktné informácie ľudí, ktorí sa prihlásia, budú uložené v Mentortools. Ak si začiatočník, je to najjednoduchší a najrýchlejší spôsob. Všetky kontakty sa uložia do karty “Moji členovia” (v Mentortools menu hore). Z tadiaľ ich môžeš neskôr exportovať a vložiť do e-mail marketingového softvéru. 

 Tu ťa program vyzve vybrať si, čo sa bude diať po tom, ako niekto vyplní svoje údaje a klikne na tlačítko. Túto časť si musíš prednastaviť v “Marketing” > “Opt-in Procesy”, ak to ešte nemáš nastavené, klikni na tento link a dostaneš sa na návod na tieto Opt-in Procesy.

 

TRETIA STRANA

Ďalšími možnosťami sú poskytovatelia e-mailového marketingu. Nazbierané kontakty sa ti budú ukladať do tebou vybratého e-mail marketingového softvéru. Tak budeš môcť priamo z e-mail marketingového softvéru nastavovať automatické rozposielanie mailov – newslettra. 

 

Ak chceš použiť interný optin proces – vytvorený priamo v Mentortools, v časti “Optin proces” si vyber konkrétny optin proces zo zoznamu optin procesov vytvorených v Mentortools:

 

Ak chceš použiť externý optin proces, zaškrtni možnosť “Tretia strana” a zobrazí sa ti políčko, kde môžeš vložiť HTML kód:

 

Po upravení pristávacej stránky nezabudni všetky nastavenia uložiť.

 

Testovanie pristávacích stránok

Pozor pri testovaní:

Dôležitým bodom pri testovaní je, neregistrovať sa pomocou existujúcej adresy účtu Mentortools. Nemal/a by si používať e-mailovú adresu, ktorú používaš na prihlásenie sa do Mentortools.

Tu je optimálny proces testovania pristávacej stránky:

  1. Vytvor Opt-in pristávaciu stránku
  2. Vytvor ďakovnú stránku alebo inú stránku, ktorá sa načíta po kliknutí na tlačítko na Opt-in stránke
  3. Vytvor proces Opt-in a nastav tento proces v Opt-in stránke (ak robíš Mentortools Opt-in)
  4. Prejdi na prehľad/ zoznam pristávacích stránok a otvor pristávaciu stránku na novej karte inkognito (klikni pravým tlačidlom myši na o odkaz a vyber Otvoriť v inkognito okne)

  5. Potom sa zaregistruj na tejto stránke s inou e-mailovou adresou ako tou, ktorú používaš v Mentortools. Podľa tvojho Opt-in procesu sa po vyplnení e-mailu a kliknutí na tlačítko dostaneš na ďakovnú stránku alebo kamkoľvek si to nastavíš. Plus, na tebou zadaný nový mail by si mal/a dostať mail, ktorý si si upravil/a v Opt-In procesoch. 

Takto otestuješ celý proces a link na Opt-in stránku môžeš vkladať na sociálne siete, do mailov alebo do reklamy. 

 

Príjemnú zábavu a veľa úspechov!

 

Bol tento článok užitočný?
4.8 out Of 5 Stars
5 Sterne 50%
4 Sterne 50%
3 Sterne 0%
2 Sterne 0%
1 Sterne 0%
How can we improve?
Please submit the reason for your vote so that we can improve the article.
Artikelübersicht

Kontakt na podporu: